Biografie

Pavel Liška (* 29. ledna 1971, Liberec) je český divadelní a filmový herec. Vystudoval JAMU v Brně. Účinkoval v brněnském HaDivadle i v Národním divadle (např. hlavní role Romea v Shakespearově hře Romeo a Julie. Jeho první filmovou rolí byl František v Gedeonově Návratu idiota.

Jeho manželkou je dcera politického aktivisty Johna Boka tanečnice a herečka Kristýna Boková (nar. 1981). V roce 2005 se jim narodil syn Šimon Samuel.

Filmografie

* Návrat idiota (1999)
* Vyhnání z ráje (2001)
* Divoké včely (2001)
* Pupendo (2003)
* Nuda v Brně (2003)
* Mazaný Filip (2003)
* Čert ví proč (2003)
* Horem pádem (2004)
* Štěstí (2005)
* Šílení (2005)
* Účastníci zájezdu (2006)
* Ábelov čierny pes (2006)
* Venkovský učitel (2008)
* Nestyda (2008)

Sto zvířat je letošní podzim už podevatenácté v říji

Sto zvířat je letošní podzim už podevatenácté v říji

Diskuze o interpretu

 

Copyright 2000-2018 RadiaCZ s.r.o., IČO: 06533434
Sídlo: Koperníkova 794/6, Vinohrady, 120 00 Praha 2
Spisová značka: C 283817 vedená u Městského soudu v Praze

 

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.