• Alter Bridge

    Styl:
    Rock
    Hraje v rádiích:
    Sdílejte vašeho oblíbeného interpreta:

Biografie

Alter Bridge jsou americká rocková kapela, která pochází z Michiganu v Detroitu, kde vznikla v roce 2004.

Založili ji bývalí členové tendy čerstvě rozpadlé formace Creed: kytarista Mark Tremonti, baskytarista Brian Marshall a bubeník Scott Phillips.

Místo frontmana Creed Scotta Stappa, který se pustil na sólovou dráhu, s nimi začal zpívat a hrát na kytaru Myles Kennedy (původně z kapely The Mayfield Four).

Alter Bridge od té doby fungují v nezměněné sestavě.

Hned v roce 2004 kapela vydala u společnosti Wind Up Records debutové album One Day Remains. Ohlasy kritiků na něj byly smíšené, u fanoušků bylo celkem úspěšné, ale dosáhlo “jen” zlatého prodeje (celkově 750 tisíc kopií), zatímco alba Creed bývala multi-platinová.

Jedná se o jediný počin od Alter Bridge, na němž se Myles Kennedy nepodílel jako kytarista, protože v době, kdy do kapely vstoupil, byla už deska prakticky hotová.


Po pilotním singlu v podobě titulní písně “One Day Remains”, kterou si např. oblíbila wrestlingová star Edge, následovaly ještě další dva: “Find The Real” a “Broken Wings”. Hudba z této desky se objevila např ve filmech Fantastic Four nebo Elektra a teké ve videohře věnované americkému fotbalu.

Druhé studiové album Blackbird s úspěšnými singly “Rise Today” a “Watch Over You” vyšlo 9. října 2007 už pod hlavičkou Universal Republic Records. Druhý jmenovaný zazněl v seriálu televize VH1 Celebrity Rehab. Recenze této desky už byly plné superlativů a Alter Bridge s ní vyrazili na světové turné.

Koncert, který kapela odehrála 7. prosince 2008 v Heineken Music Hall v Amsterdamu, nahrála a vydala na DVD jako Live from Amsterdam.

V rámci Ultimate Guitar Archivu album získalo průměr 9.4 z deseti, titulní píseň “Blackbird” pak obsahuje kytarové sólo, které magazín Guitarist vyhlásil v roce 2011 nejlepším sólem všech dob.

V roce 2008 patřil Myles Kennedy mezi tři zpěváky, kteří byli pozváni na zkoušky s Led Zeppelin a mohl se tak stát jejich novým vokalistou. Chystaný projekt ale pánové Jimmy Page, John Paul Jone a Jason Bonham nakonec neuskutečnili.

V roce 2009 ohlásili Stapp, Tremonti, Marshall a Phillips obnovení Creed s tím, že vydají desku a absolvují turné.

Myles Kennedy mezitím nazpíval vokály do dvou písní na eponymní první sólovou desku bývalého kytaristy Guns N´Roses Slashe, která vyšla v roce 2010, a vyrazil s ním na světovou šňůru.


Alter Bridge pak ve stejném roce pod hlavičkou Roadrunner Records nabídli třetí studiové album AB III. Pochází z něj i píseň “Isolation”, která je nejúspěšnějším singlem z dílny kapely vůbec.

V rámci podpory třetí desky byli Alter Bridge na turné průběžně až do roku 2012.

Po něm se opět členové kapely vrhli do práce na novém materiálu a začátkem října 2013 nabídli čtvrté studiové album Fortress.

V roce 2014 kapela slaví 10 let existence vydáním limitované výběrové kolekce Alter Bridge X.

sestava:

Myles Kennedy - zpěv, kytara

Mark Tremonti – kytara, doprovodné vokály

Brian Marshall – baskytara

Scott Phillips – bicí, perkuse

diskografie:

One Day Remains (2004)

Blackbird (2007)

AB III (2010)

Fortress (2013)

DVD:

Live from Amsterdam (2009)

Live at Wembley (2012)

Další projekty členů:

Myles Kennedy – Slash & The Conspirators

Mark Tremonti – Tremonti Project, Creed

Brian Marshall – Creed

Scott Phillips – Projected, Creed

Související články

Diskuze o interpretovi

 

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.

 

Copyright 2000-2014 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., Koperníkova 6/794, Praha 2, PSČ 120 00
www.abradio.cz