• Eazy E feat. NWA)

    Hraje v rádiích:
    Sdílejte vašeho oblíbeného interpreta:

Biografie

Eric Wright (7. září 1963, Compton, Kalifornie - 26. března 1995, Los Angeles, Kalifornie), známější jako Eazy-E byl americký raper který se narodil a vyrůstal ve městě Compton (tenkrát chudé město kousek od Los Angeles). Jeho matka pracovala jako správkyně na základní škole a otec byl poštovní dělník. Rodina neměla dost peněz na život v lepší lokalitě nebo v luxusu. V době rozkvětu hip-hopu se Eric rozhodl že rap bude to co ho proslaví a to i přes to že nebyl na západě spojených států rozšířený tak jako na východě (v té době byl centrem rapu New York). V brzkém věku začíná prodávat drogy, protože si uvědomuje že bude potřebovat hodně peněz do začátku své rapové kariéry. Bohužel při prodeji drog propadne i jejich užívání. V sedmnácti letech ho vyhodili ze střední školy. V té době se Eazy E stal členem gangu Crips. Za peníze vydělané prodejem drog založil svůj vlastní label a pak spolu s raperem MC Renem a Ice Cubem a producenty DJ Yella a Dr. Dre založil skupinu N.W.A, se kterou vydal 3 LP (N.W.A and the Posse, Straight Outta Compton a Niggaz4life) a 1 EP (100 Miles And Runnin'). Za svého života vydal jedno LP (Eazy-Duz-It), Str8 Off Tha Streetz Of Muthaphukkin Compton vyšlo až po jeho smrti. Nahrál také 2 EP (5150 Home 4 Tha Sick a It's On (Dr. Dre) 187um Killa. Byly vydány také 2 posmrtné kompilace Eternal E a Impact Of The Legend. Zemřel ve 31 letech v roce 1995 na AIDS, kvůli nákaze HIV, která je přisuzována jeho drogovému životu a sexuální promiskuitě.

**Diskografie

Sólové**

    * Eazy-Duz-It (1988)
    * 5150: Home 4 Tha Sick (1991)
    * It's On (Dr.Dre) 187um Killa (1993)
    * Str8 Off Tha Streetz Of Muthaphukkin Compton (1995)
    * Eternal E (1995)
    * Impact of a Legend (2002)
    * Featuring...Eazy-E (2007)

s N.W.A

    * N.W.A and the Posse (1987)
    * Straight Outta Compton (1988)
* 100 miles and runnin (1990)
    * Niggaz4life (1991)

Diskuze o interpretovi

 

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.

 

Copyright 2000-2014 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., Koperníkova 6/794, Praha 2, PSČ 120 00
www.abradio.cz