• Zdeněk Troška

    Styl:
    Mluvené slovo
    Hraje v rádiích:
    Sdílejte vašeho oblíbeného interpreta:

Biografie

Zdeněk Troška (18. května 1953) je český režisér. Pochází z jihočeských Hoštic u Volyně, které proslavil ve svých filmech.

Absolvoval středoškolská studia na Lycée Camot ve francouzském Dijonu a poté filmovou a televizní režii na pražské FAMU, kterou ukončil v roce 1978. Často se zmiňuje, že do jeho tvorby zasahuje maminka Růžena Trošková.

Zdeněk Troška je jeden z mála českých filmových tvůrců, kteří se otevřeně hlásí k homosexualitě.

Režisérská filmografie

    * Bez předsudků (2009) – televizní film
    * Nejkrásnější hádanka (2008)
    * Kameňák 3 (2005)
    * Kameňák 2 (2004)
    * Kameňák (2003)
    * Andělská tvář (2002)
    * Z pekla štěstí 2 (2001)
    * Princezna ze mlejna 2 (2000)
    * Z pekla štěstí (1999)
    * Princezna ze mlejna (1994)
    * Slunce, seno, erotika (1991)
    * Zkouškové období (1990)
    * Slunce, seno a pár facek (1989)
    * O princezně Jasněnce a létajícím ševci (1987)
    * Poklad hraběte Chamaré (1984)
    * Slunce, seno, jahody (1984)
    * Bota jménem Melichar (1983)
    * Jak rodí chlap - povídka Poštovský panáček (1979)

Diskuze o interpretovi

 

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.

 

Copyright 2000-2014 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., Koperníkova 6/794, Praha 2, PSČ 120 00
www.abradio.cz