Chumbawamba se příští rok staví v Lucerna Music Baru

  • Chumbawamba se příští rok staví v Lucerna Music Baru Fotogalerie (16)
    • 09.12.2009
    • Tisk

    Chumbawamba je skupina kombinující jednoduchý R&R s anarchistickým punkem, folkem i popem.

    Sdílejte článek:

Chumbawamba je anglická hudební skupina kombinující jednoduchý R&R s anarchistickým punkem, folkem i popem. Částečně blízcí skupině Crass. Vznikla v roce 1981 v Armley, poblíž Leedsu. V roce 1982 vydali 1. singl pod hlavičkou „Skin Disease“.
Debutující v roce 1985 singlem Revolution. Posun od punku k popu je znát od alba „Slap!“. Sestava kapely se mění na albu „Picture Of Starving Children Sell Records“. Experiment se samply představuje album „Jesus H. Christ“. Velký úspěch má v roce 1994 album „Anarchy“, s hity „Give The Anarchist A Cigarette“ a „Timebomb“. V roce 1995 střídá Dillona další žena – J. Abbott. Dalším velkým hitem „Tubthumper“ se prosadili v roce 1997.
V průběhu let hrálo ve skupině mnoho lidí. Dlouhodobí členové jsou:

  • Alice Nutter – zpěv a bicí
  • Lou Watts – zpěv, kytara a klávesy
  • Danbert Nobacon – zpěv a klávesy
  • Boff Whalley – zpěv a kytara
  • Harry Hamer – bubny
  • Dunst Bruce – zpěv, basa, saxik
  • Mavis Dillon – zpěv a trumpeta
  • Neil Ferguson – kontrabas
  • Jude Abbot – zpěv a trumpeta

Diskografie

  • Pictures of Starving Children Sell Records (1986)
  • Never Mind the Ballots (1987)
  • English Rebel Songs 1381–1914 (1988)
  • Slap! (1990)
  • Shhh (1992)
  • Anarchy (1994)
  • Swingin' with Raymond (1995)
  • Showbusiness! – live (1995)
  • Tubthumper (1997)
  • WYSIWYG (2000)
  • Readymades (2002)
  • English Rebel Songs 1381–1984 (2003)
  • Un (2004)
  • A Singsong and a Scrap (2005)
  • Get on With It – live (2006)
  • The Boy Bands Have Won (2008)

Chumbawamba v roce 2010 vyrazí na své další turné, tentokrát s názvem ABCDEFG Tour. V jeho rámci vystoupí 14.května od 18:30 opět v Lucerna Music Baru, support koncertu obstará stejně jako naposledy písničkářka Bettina Schelker ze Švýcarska.
Vstupenky na koncert v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 300,– Kč + poplatky, na místě za 400,– Kč.
Více info na:
www.chumba.com
www.myspace.com/…ichumbawamba
www.bettinaschelker.ch
www.myspace.com/bettinaschelker
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
www.myspace.com/…ckupromotion
Chumbawamba – Tubthumping

Líbí se vám článek?
Sdílejte ho prosím

 

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.

 

Copyright 2000-2014 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., Koperníkova 6/794, Praha 2, PSČ 120 00
www.abradio.cz